10.04. 2017 · Jens Aage Poulsen
Ømtålelige emner i historieundervisningen?
I anmeldelser og omtaler af Zandvliets spillefilm ”Under sandet” fra 2015 er det ofte fremhævet, at tyske soldaters rydning af miner langs den jyske vestkyst i sommeren 1945 har været en mørkelagt skamplet i dansk historie, som først med spillefilmen er bragt frem i lyset. Men hvad er op og ned i den historie? Og hvordan håndteres disse udfordringer i historieundervisningen?
17.03. 2017 · Line Weldingh, Mette Liv Skovgaard
Nationale kortlægninger belyser udvikling af eksterne læringsmiljøer
Nationalt netværk af skoletjenester har udgivet seks kortlægninger, der kommer med anbefalinger til, hvordan skoler og eksterne læringsmiljøer kan styrke samarbejdet i den åbne skole.
08.10. 2014 Peter Yding Brunbech Film, fortid, historie og 1864
20.05. 2016 Heidi Eskelund Knudsen Fortid kontra Historie
08.05. 2015 Heidi Eskelund Knudsen Historie er et redegørelsesfag
09.02. 2017 · Steen Christian Steensen
Når skoler og museer rigtigt arbejder sammen
Det nationale projekt "Museet i den åbne skole" - om lærende partnerskaber mellem skoler og museer og med delvis kommunal medvirken - satte et foreløbigt punktum med en konference på Hindsgavl Slot i november 2016. Spørgsmålet er, hvad der nu skal ske.
02.01. 2017 · Rikke Alberg Peters
Konspirationsteorier i historieundervisningen, sådan!
Konspirationsteorier er et spændende emne at tage op i historieundervisningen i de ældste klasser, men der mangler gode undervisningsmaterialer, og mange lærere føler sig på bar bund, når eleverne slippes fri i projektarbejdet.
01.12. 2016 · Peter Yding Brunbech
På 50 år er julekalenderen blevet et sindsbillede på den moderne familiejul
Julekalender i fjernsynet har været en fast del af julen i mere end 50 år. På den tid er den gået fra hånddukker for de mindste kombineret med ulandskampagne til at være store udstyrsstykker, der frit mikser alt, der lugter lidt af jul, tradition, magi og historie i en stor hyggelig sammenkogt ret. Og på den måde er julekalenderen blevet et sindbillede på den moderne families egen jul.

Se alle artikler