Headerbillede til bogen Håndbog i scenariedidaktik

Written by 21:00 Antologi/bibliografi

Håndbog i scenariedidaktik

Bogen giver en introduktion til, hvordan scenariedidaktik kan praktiseres i folkeskolens fag med konkrete eksempler fra forløb.

Håndbog i scenariedidaktik giver en grundig introduktion til, hvordan scenariedidaktik kan praktiseres i folkeskolens fag. Med et væld af eksempler fra forløb som Marsbasen, Naturfagsmaraton og Vismandsspillet fortæller 40 forskere, praktikere og læremiddeludviklere om deres erfaringer med scenariedidaktik i dansk, matematik, naturfag, sprogfag, historie, samfundsfag og teknologiforståelse.

Scenariedidaktik: Et værktøj til elever

Scenariedidaktik er et syn på undervisningen, der er udviklet i løbet af det seneste årti. Det overordnede mål er, at undervisningen i fagene skal bidrage til, at eleverne bedre forstår deres udvikling og give dem værktøjer til at forstå og reflektere over samfundets og deres egne fremtidsmuligheder. Derudover stiler man efter, at den viden eleverne tilegner sig i undervisningen kan bruges i deres hverdag, samt at eventuelle faglige redskaber tilegnet fra hverdagen kan bruges i skolen.

I ”Håndbog i scenariedidaktik” giver vi konkrete og didaktisk faglige begrundede svar på, hvordan scenariedidaktiske tilgange kan anvendes i fagene. Heriblandt i historie, hvor vi har bidraget med fire artikler til antologien. Én af artiklerne er ”Genforeningen – et scenariedidaktisk forløb i historie i udskolingen”. I dette kapitel bliver tankerne bag og den konkrete gennemførelse af HistorieLabs konkurrence i forbindelse med 100 året for Genforeningen i 2020 bl.a. uddybet.
Link til ekstern side: Køb bogen her

Fakta om bogen

  • Antal sider: 539 sider
  • Udgivet: d. 2. juni 2022
  • ISBN: 978 87 7219 644 2

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg giver samtykke til, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med denne oplysningserklæring og er indforstået med, at mine oplysninger behandles sikkert og fortroligt og slettes efter endt anvendelse. Jeg er indforstået med, at jeg kan trække mit samtykke tilbage ved at skrive til denne mailadresse historielab@ucl.dk, hvorefter behandlingen af mine personoplysninger stopper og slettes.

Close