Fagdidaktik i historie – mellem teori og praksis

Written by 9:22 Antologi/bibliografi, Forside-header

Fagdidaktik i historie – mellem teori og praksis

Bogen præsenterer fagdidaktiske teorier og tilgange til praksis som en håndsrækning i tilrettelæggelsen, gennemførelsen, evalueringen og udviklingen af historieundervisningen.

Fortiden som et fremmed land er netop udkommet på Hans Reitzels Forlag.

Forfatterne Jens Aage Poulsen, lektor emeritus, og Jens Pietras, lektor, håber på, at denne bog at bogen kan inspirere læseren til fagdidaktisk at overveje og praktisere en undervisning, der støtter eleverne til historisk refleksion og historieskabende deltagelse og dermed medvirke til, at de udvikler en meningsfuld kritisk historisk forståelse.

Fagdidaktik i historie – mellem teori og praksis

Det er skolens opgave at ruste eleverne til deres nu- og fremtid. Det gælder også skolefaget historie. Faget må derfor have et klart dannelsesmæssigt sigte. Det indebærer, at den viden og de færdigheder, eleverne tilegner sig, må styrke deres forståelse af sig selv og den verden, de lever i, og den må kunne bruges som baggrund for refleksioner over deres værdigrundlag og fremtidsmuligheder. I den sammenhæng har skolefaget også en kulturoverleverende og -udviklende opgave, der giver eleverne et indblik i deres egen og samfundets kulturelle rødder.

Fagdidaktik i historie – mellem teori og praksis præsenterer flere fagdidaktiske teorier og tilgange til praksis som en håndsrækning i tilrettelæggelsen, gennemførelsen, evalueringen og udviklingen af historieundervisningen. 

Bogen er især tiltænkt læreruddannelsen undervisningsfag historie, men henvender sig også til andre, der beskæftiger sig med historieformidling og -didaktik.

 

Fagdidaktik i historie – mellem teori og praksis

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg giver samtykke til, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med denne oplysningserklæring og er indforstået med, at mine oplysninger behandles sikkert og fortroligt og slettes efter endt anvendelse. Jeg er indforstået med, at jeg kan trække mit samtykke tilbage ved at skrive til denne mailadresse historielab@ucl.dk, hvorefter behandlingen af mine personoplysninger stopper og slettes.

Close