I 2023 har HistorieLab bidraget til afviklingen af et internationalt event i samarbejde med Kongernes Jelling som led i fejringen af 25-året for teknologien Bluetooth. Konferencen spændte over to dage, 10.-11. oktober, og om aftenen den 11. oktober afsluttedes konferencen med et stort arrangement i Spektrum, DGI-Huset i Vejle. Arrangementet Bluetooth – the homecoming koblede kulturhistorien med nutidens og fremtidens teknologi og var også et kulturtilbud til alle interesserede. HistorieLabs bidrag i samarbejdet havde især fokus på udvikling af nye ideer til brug af Bluetooth teknologien i samarbejde med et lokalt gymnasium, samt udvikling og planlægning af eventet i Spektrum.
Projektets fokus
Vi kender alle bluetooth, og hvor meget det har påvirket vores dagligdag. Men kun få kender historien bag navnet og hvordan det forbinder sig med et UNESCO verdensarvsted fra vikingetiden i Danmark.
Kongernes Jelling er Vikingekongernes hjemsted og en del af Nationalmuseet Danmark. Det er hjemsted for den største runesten i verden. På den fortæller Harald Blåtant (Bluetooth) om fødslen af et samlet Danmark, hvor han førte vikingerne ind i en ny æra. Et årtusinde senere i 1990’erne, da udviklere havde til formål at forbinde mennesker rundt om i verden med en ny trådløs teknologi, var de inspireret af Harald Blåtand. Så meget, at de opkaldte koden efter ham, og bluetooth-logoet er i virkeligheden Harald Blåtands initialer (hb) skrevet med gammelnordiske runesymboler.
Projektperiode
Projektets periode forløb i 2023.
Medarbejdere
Her kan du se hvilke medarbejdere, der er tilknyttet projektet Børn og unges demokratiske, digitale og kulturelle dannelse.