Vores kulturarv og demokratiske værdier bliver meget mere interessante, når vi arbejder med det ud fra målgruppens egne perspektiver, for eksempel børne og unges, og med en sansende og legende tilgang.
HistorieLab har, siden sin etablering, arbejdet med at styrke kulturinstitutionerne og undervisningsverdenens samarbejde omkring børn og unges dannelse. Siden 2019 har HistorieLab haft fokus på dette gennem initiativet Dannelsesbroen, der derudover også har fokus på moderne kulturforbrugere og turister.
Projektets mål for 2023-2026
- At skabe, understøtte og vedligeholde bæredygtige partnerskaber omkring læring og udvikling
- At formidle viden og facilitere vidensdeling indenfor og uden for de bæredygtige partnerskaber
- At inddrage professionsuddannelsen gennem udviklings- og forskningsrelaterede delelementer
Dannelsesbroen, der har tre spor inden for Vejle Kommune, ser historie og kultur som en værdiskaber i bred forstand med både et pædagogisk, samfundsmæssigt og oplevelsesøkonomisk perspektiv. Her lidt nærmere om de tro spor:
Medarbejdere
Her kan du se hvilke medarbejdere, der er tilknyttet projekt Dannelsesbroen.
Dannelsesbroens organisering
Vejle Kommune støtter projektet, og HistorieLab er tovholder. HistorieLab stiller en projektleder, udviklingskonsulenter samt andre medarbejdere til rådighed. Disse bidrager blandt andet til at udvikle og støtte lokale samarbejder samt til at udvikle og arrangere videndeling.