Denne lærervejledning er en generel vejledning til kildebankstemaet Rigsfællesskabet. Lærervejledningen har fokus på at give et overordnet overblik over emnet, temaerne samt kilderne, der hører til hvert tema.
Introduktion til emnet og forslag til forløb
Emnet ”Rigsfællesskabet” er et fleksibelt læremiddel rettet mod 7.-9. klassetrin. Dets historiske fokus er relationen mellem Danmark, Færøerne, Grønland og indtil 1944 også Island – fra middelalderen til nutiden. Læs mere her:
Lærervejledning til hvert forløb
Kildebank-emnet “Rigsfællesskabet” er delt op i 9 temaer, der hver indeholder 5-12 kilder.
Til hvert tema er der udarbejdet en lærervejledning, der giver en kort intro til temaet og perioden. Læreren kan bruge den til at give eleverne den nødvendige sammenhængsforståelse af tid og rum, som er en forudsætning for, at eleverne kan arbejde kvalificeret med kilderne.
Efter den faglige intro er der en trigger, der kan bruges til at skabe interesse for det pågældende tema. Til kilderne er der desuden udarbejdet spørgsmål, som kan hjælpe eleverne med at arbejde med kilderne. Du kan lade dig inspirere af spørgsmålene til undervisningen, eller du kan printe spørgsmålene ud og lade eleverne arbejde med dem i arbejdsark.
Kom i gang med temaerne
21. januar 2021• Kildebankstema om Rigsfællesskabet
Tema 1: Hvem var der først?
17. januar 2021• Kildebankstema om Rigsfællesskabet
Tema 5: Bevidste færinger, 1850-1945
14. januar 2021• Kildebankstema om Rigsfællesskabet