Written by 22:28 Arkiv, Historien som vækstmotor

Bluetooth-teknologien 25 år

I 2023 har HistorieLab bidraget til afviklingen af internationalt event i samarbejde med Kongernes Jelling som led i fejringen af 25-året for teknologien Bluetooth.

I 2023 har HistorieLab bidraget til afviklingen af et internationalt event i samarbejde med Kongernes Jelling som led i fejringen af 25-året for teknologien Bluetooth. Konferencen spændte over to dage, 10.-11. oktober, og om aftenen den 11. oktober afsluttedes konferencen med et stort arrangement i Spektrum, DGI-Huset i Vejle. Arrangementet Bluetooth – the homecoming koblede kulturhistorien med nutidens og fremtidens teknologi og var også et kulturtilbud til alle interesserede. HistorieLabs bidrag i samarbejdet havde især fokus på udvikling af nye ideer til brug af Bluetooth teknologien i samarbejde med et lokalt gymnasium, samt udvikling og planlægning af eventet i Spektrum.

Bluetooth-konference 2023 i anledning af 25 års-jubilæum

Projektets fokus

Vi kender alle bluetooth, og hvor meget det har påvirket vores dagligdag. Men kun få kender historien bag navnet og hvordan det forbinder sig med et UNESCO verdensarvsted fra vikingetiden i Danmark.

Kongernes Jelling er Vikingekongernes hjemsted og en del af Nationalmuseet Danmark. Det er hjemsted for den største runesten i verden. På den fortæller Harald Blåtant (Bluetooth) om fødslen af ​​et samlet Danmark, hvor han førte vikingerne ind i en ny æra. Et årtusinde senere i 1990’erne, da udviklere havde til formål at forbinde mennesker rundt om i verden med en ny trådløs teknologi, var de inspireret af Harald Blåtand. Så meget, at de opkaldte koden efter ham, og bluetooth-logoet er i virkeligheden Harald Blåtands initialer (hb) skrevet med gammelnordiske runesymboler.

Projektperiode

Projektets periode forløb i 2023.

Medarbejdere

Her kan du se hvilke medarbejdere, der er tilknyttet projektet Børn og unges demokratiske, digitale og kulturelle dannelse.

Anita Hede
Lektor 
UCL Vejle

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg giver samtykke til, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med denne oplysningserklæring og er indforstået med, at mine oplysninger behandles sikkert og fortroligt og slettes efter endt anvendelse. Jeg er indforstået med, at jeg kan trække mit samtykke tilbage ved at skrive til denne mailadresse historielab@ucl.dk, hvorefter behandlingen af mine personoplysninger stopper og slettes.

Close