Headerbillede til Mit sted i historien

Written by 20:18 Kulturarv i børnehøjde

Mit sted i historien

Videoprojekt til 7.-9. kl., der omhandler eksperimenter med videooptagelser, hvor eleven skaber historiske fortællinger om nærområdet og familiens historie.

Projektet Mit sted i historien er et videoprojekt, der inddrager de større skoleelever og omhandler eksperimenter med henblik på, at eleverne skaber historiske fortællinger om deres nærområde og deres egen families historie med brug af videooptagelser. 

Headerbillede til Mit sted i historien

Projektets formål

Eleverne arbejder på den måde fra mikrohistorie til den ”store historie”. Egtved Skole, Kirkebakkeskolen og Pedersmindeskolen deltager. Som led i videndeling og som vejledning til at andre skoler kan afprøve metoden, udarbejdes en læringsvideo, der tager afsæt i et lokalt element i Jelling, og yderligere udgives en artikel om, hvorfor og hvordan man kan arbejde med mikrohistorie i undervisningen.

Projektperiode

Projektperioden løber fra 2023 til 2024.

Medarbejdere

Her kan du se hvilke medarbejdere, der er tilknyttet partnerskabsklyngen Vingsted og Skibet.

Jens Aage Poulsen
Lektor emeritus
UCL Jelling

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg giver samtykke til, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med denne oplysningserklæring og er indforstået med, at mine oplysninger behandles sikkert og fortroligt og slettes efter endt anvendelse. Jeg er indforstået med, at jeg kan trække mit samtykke tilbage ved at skrive til denne mailadresse historielab@ucl.dk, hvorefter behandlingen af mine personoplysninger stopper og slettes.

Close