Rend og Hop på Jellingmonumenterne

Matematiklege til legesyge børn og voksne

Det store Monumentområde i Jelling er i sig selv en invitation til leg. Det åbne terræn, højene, Trelleborghusene og palisadeforløbet giver lyst til at hinke, løbe og lege ta’ fat.

Legekataloget ‘Rend og Hop’ er med udgangspunkt i dette, tænkt som inspiration til besøgende institutioner. Legene er udarbejdet med øje for det konkrete udendørsmiljø, og de muligheder det giver for at lege med både historieformidlingen og matematikken for de 3-6 årige og måske de lidt ældre børn.

Læs legekataloget ‘Rend og Hop’ her

Katalogets lege er udarbejdet af studerende fra pædagoguddannelsen i Jelling, som en del af PædMatMus-projektet. Et samarbejdsprojekt mellem UCL, HistorieLab og Kongernes Jelling, hvis formål er at udtænke matematik- og historieformidlende aktiviteter til børn i aldersgruppen 0-6 år. ‘Rend og Hop’ er resultatet af dette projekt, og er forfattet af Mette Nørregaard Christensen og Lars Kjær Larsen.

Læs mere om arbejdet bag legekataloget i antologien ‘Børn, kulturarv og museer’, kap. 9 Læs mere om PædMatMus-projektet her