120 klasser konkurrerer om at fejre Genforeningen

120 skoleklasser fra hele landet konkurrerer om 10.00 kr. til klassekassen for det bedste design af mindesmærker i forbindelse med 100 års jubilæet for Genforeningen. Den 24. april i forlængelse af formidlingskonferencen vil den vindende klasse få overrakt præmien til Jelling Folkefest.

Konkurrencen

HistorieLab markerer Genforeningen med en landsdækkende konkurrence. Den tager afsæt i undervisningsforløb med fokus på grænser. Allerede nu har HistorieLab modtaget mange videoer, hvor eleverne er med igennem en række undervisningsforløb med fokus på grænser. Eleverne er enormt kreative, og HistorieLab har allerede modtaget videoer, hvor eleverne har skabt og designet alt lige fra vendespil, til lego sæt, interaktive apps og statuer og monumenter, som symboliserer deres forståelse af et mindesmærke, og hvordan det bør fejres.

Eleverne har indtil den 27. marts til at indsende deres bidrag til, hvordan et mindesmærke kan se ud. Herefter vil en vinder blive fundet, og den 24. april 2020 inviteres vinderne af konkurrencen til folkefesten i Jelling, hvor præmien på 10.000 til et klassearrangement overrækkes i forlængelse af HistorieLabs Formidlingskonference 2020.

Læs mere om vores formidlingskonference og tilmelding her

Elevernes historiebevidsthed

Undervisningsforløbene giver eleverne en mulighed for at skabe en relation til deres egen historiebevidsthed igennem kreativitet, fortælling og leg. Lærerne får muligheden for at arbejde med elevernes forståelse og kreativitet af en problemstilling af grænser og mindesmærker igennem et aktiverende undervisningsforløb.

De skaber selv en historisk fortælling om Genforeningen og grænser i nutiden og fremtiden. Idéen er, at eleverne skal være historieskabende, ikke bare lære en masse om historiske fakta, men at deres historiebevidsthed bliver aktiveret igennem leg
– Jens Aage Poulsen, Lektor ved HistorieLab