Banner til kildebankstemaet Rundt om cyklen

Written by 9:49 Kildebanksemne

Rundt om cyklen

Kildebankemnet omhandler cyklens historie, betydning og brug.

Dette kildebankemne omhandler cyklens historie, betydning og brug. Du kan med emnet få indsigt i og komme rundt om cyklen med syv temaer, der hver indeholder 4-10 kilder og dertilhørende spørgsmål. Emnet ”Rundt om cyklen” er et fleksibelt læremiddel, som primært henvender sig til 7.-9. klassetrin.

Kildebanken er udarbejdet af Rikke Alberg Peters, lektor og ph.d., og Jens Aage Poulsen, lektor emeritus, fra HistorieLab og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Kildebank: Lærervejledning til læreren

Danmark er et forholdsvist fladt land – og derfor er det få steder, hvor det er svært at cykle. Næst efter Holland er Danmark da også det land i Europa, der har flest cykler i forhold til indbyggertallet. Næsten alle har haft en cykel, siden de var børn. For mange er cyklen et transportmiddel – både i hverdag og i ferien. Og der er forskellige former for cykelsport, som nogle dyrker og flere følger med i.

I mange år har cyklen haft betydning i vores liv og i samfundet. I tidens løb har cyklen ændret udseende. Også langt ud i fremtiden vil cyklen være vigtig – og der vil blive udviklet nye typer. Cyklen er den røde tråd i dette emne. Du kan få mere at vide om cyklens historie, hvordan cyklen har påvirket vores opfattelser af os selv og samfundet, og hvad den har været brugt til i sport og fritid.

Syv temaer om cyklens historie

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg giver samtykke til, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med denne oplysningserklæring og er indforstået med, at mine oplysninger behandles sikkert og fortroligt og slettes efter endt anvendelse. Jeg er indforstået med, at jeg kan trække mit samtykke tilbage ved at skrive til denne mailadresse historielab@ucl.dk, hvorefter behandlingen af mine personoplysninger stopper og slettes.

Close